Registracija domene je enostaven in pomemben postopek

Mnogi lastniki spletnih trgovin, spletnih strani in portalov se ob začetku svojega spletnega poslovanja soočajo z različnimi težavami. Pred samim začetkom vzpostavljanja in izdelave spletnih strani oziroma trgovin, je potrebno registrirati svojo domeno. Običajno se odločimo za domeno, ki povezuje ime naše spletne strani ali trgovine z našo dejavnostjo in posledično tudi z domeno. Ime domene mora biti takšno, da si ga lahko zapomnimo in da takoj povežemo z določenim izdelkom ali dejavnostjo. Registracija domen je torej prva stopnička do uspešnega in učinkovitega spletnega poslovanja. Za registracijo domen se odločimo pri različnih ponudnikih registracije domen. Običajno domeno zakupimo za eno leto, lahko pa tudi za več.

Tudi druge funkcionalnosti in ugodnosti

Z registracijo domene pa pridobimo tudi različne funkcionalnosti in ugodnosti, ki se razlikujejo od ponudnika do ponudnika. Zato je potrebno biti pazljiv pri izbiri pravega ponudnika za registracijo domen. Registracija domen torej ne more biti stvar naključja, ampak premišljeno dejanje. Ampak kljub vsemu se ne smemo prestrašiti tega postopka, saj je zelo enostaven. Najlažje se pozanimamo na spletu o različnih ponudnikih, cenah in opcijah, ki jih nudijo strankam.

Več podobnih domen in različne končnice

Najpogostejše končnice, ki jih lahko zakupimo pri nas, so: .si, .com, .org, .net, .eu. Mnogim strankam se svetuje, da zakupi več končnic domen, ki se potem vse preusmerijo na isto spletno stran. To onemogoči zmedenost pri strankah, če konkurent zakupi podobno domeno. Pri škodljivi poslovni praksi prihaja tudi do takšnega nagajanja med strankami. Zato se temu lahko izognemo tudi s tem, da zakupimo vse podobne domene in več končnic s to domeno. Strošek zakupa več podobnih domen in več končnic je na koncu nižji, kot pa če se moramo potem soočati z nelojalno konkurenco in krajo naših strank.

Registracija domen je enostaven in izjemno pomemben postopek, ki ga moramo opraviti še preden pričnemo z našim spletnim poslovanjem. Ponovno uporabnikom svetujemo, naj izberejo dobrega ponudnika, ki nudi strokovno in tehnično podporo 24 ur na dan po telefonu ali preko elektronske pošte. Z izbiro dobrega ponudnika boste pravočasno obveščeni tudi o poteku vaše domene in boste lahko pravočasno le-to podaljšali.