Kitare za majhne rokerske nadobudneže

V mesecu novembru se bo ponovno pričela akcija kitara za otroke, v kateri bodo spodbudili otroke v igranje kitare in drugih inštrumentov. Skupina slovenskih glasbenikov bo potovala po osnovnih šolah in navduševala otroke z različnimi inštrumenti, ter jih spodbujala k vpisu v glasbeno šolo.

Za pridružitev k projektu se je med prvimi pridružila glasbena šola Trbovlje, ki se v zadnjem času sooča z vpadanje vpisa v glasbeno šolo. Njihova glavna ideja je spodbujanje k ustvarjalnosti ter povečanje zanimanja za vpis v glasbene šole. Sprva so preizkušali manjše seminarje, vendar to ni spodbudilo zanimanja javnosti. Odločili so se za nov pristop, pokazali so kako je lepa umetnost glasbe. Začeli so z samostojnimi kratkimi nastopi. Igrali so sodobno glasbo in tako privabili množico. Da bi utišali kritike so v glasbeni šoli kupili nova glasbila ter s to potezo so navdušili širšo javnost. Sredstva od dobrodelne, ki so jih prejeli so namenili za nakup glasbil ter v dobrodelne namene.

Po letu predstav so prejeli ponudbo iz tujine, ki so jo z veseljem sprejeli. Sprva so igrali na Dunaju, nato so se podali na svetovno turnejo. Danes so poznani, kot veliki mojstri glasbe, vendar imena nimajo namena spremeniti, saj se vedno delajo na. Spodbujajo otroke k vpisu na glasbene šole po Sloveniji. Akcija ima tudi dobrodelno noto. Danes so potrdili, da bodo ponovno organizirali nastope po Sloveniji in ponovno zagnali dobrodelno akcijo kitara za otroke. Seznam nastopov ter cene vstopnic lahko preverite na njihovi spletni strani. Obiščite koncert ter podprite dobrodelno akcijo.